Головна » 2017 » Квітень » 13

У традиційній класифікації підлітковим вважається період розвитку індивіда від 10-11 до 14-15 років. А найскладніший період у житті підлітків, на загальну думку, припадає на 13­ 14 років, бо саме в цей час невпевненість у собі та почуття своєї неповноцінності у підлітків досягають свого апогею. Дослідники підліткового віку не випадково називають цей період у житті підростаючої людини складним, критичним, зламним, перехідним, кризовим. Адже в цей час підлітки прагнуть звільнитися від опіки дорослих, стати незалежними, самостійними, що спонукає їх балансувати на межі дозволеного та недозволеного. Грубість, упертість, ігнорування вимог дорослих, протест проти порядків і правил поведінки - це ознаки, які супроводжують напружену потребу підлітка в самостійності, в самоствердженні себе як особистості. Хоча більшість батьків і витрачає багато часу, енергії та любові, щоб дати своїм дітям усе найкраще, проте інколи їхнє уявлення про це «найкраще» не збігається з точкою зору ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: rosava_zosh | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)

Сучасна молодь все активніше захоплюється екстремальними видами спорту. Це і мотогонки, стрибки з парашутом, паркур тощо. А особливої популярності останнім часом набуває нове хобі серед підлітків - так званий зачепінг. Якщо казати коротко, зачепінг (зацепінг, трейнсерфінг) - це проїзд у таких місцях, які до цього не пристосовані. Зачепери (так називають себе прихильники екстремального катання) їздять не всередині вагона, а із зовнішнього його боку, на автозчепах вагонів, на поручнях і підніжках, на гальмівних майданчиках, міжвагонних буферах, на дахах потягів, у відкритих кузовах вантажних вагонів тощо. Самі зачепери відносяться до цього заняття як до розваги чи способу безкоштовної поїздки. Такий спосіб пересування не є чимось новим, адже ще до появи перших залізниць вже існувало явище проїзду на транспорті ззовні. І слід зазначити, що в 19 столітті такий проїзд у багатьох країнах не вважався порушенням. У наші дні через надзвичайне переповнення поїздів зачепінг поширений у деяких ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: rosava_zosh | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)

Велосипед є транспортним засобом руху і на нього також поширюються правила дорожнього руху. Тож перед тим, як сісти на велосипед, вивчіть дорожні знаки, що регулюють рух велосипедистів та вивчіть правила дорожнього руху Правила для велосипедистів Під час їзди на велосипеді не варто дуже міцно триматися за кермо, дивитися слід не на колесо, а метрів на 5-6 уперед. Рухатись по дорозі на велосипеді дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Велосипеди мають бути обладнані звуковим сигналом і світловідбивачами. Під час руху затемна слід вмикати ліхтар (фару). Водії велосипедів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам руху. Велосипедистам забороняється: керувати велосипедом із несправними гальмами; рухатися шляхами для автомобілів, якщо поруч є велосипедна доріжка; рухатися тротуарами й пішохідними дорогами (крім дітей до 7-и років під наглядом дорослих); під час руху триматися за інший транспортний засіб; їздити, не тримаючись за кермо чи з ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: rosava_zosh | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)

Ще з давніх давен вважається, що собака друг людини. Але в умовах сьогодення збільшується ризик для мешканців сіл і міст України зустріти надто агресивних собак. І це стосується не тільки безпритульних тварин, але й домашніх улюбленців. Статистичні дані вражають: щороку в країні від нападів собак помирає до 10-ти людей. З початку 2017 року засоби масової інформації вже неодноразово повідомляли про жахливі випадки в містах і селах (Бориспільський, Броварський райони на Київщині, м. Ніжин на Чернігівщині, м. Київ тощо). Страшно навіть уявити, але в січні поточного року, німецькі вівчарки загризли до смерті двох громадян. Що ж робити, аби не стати жертвою розлюченого пса чи навіть цілої зграї?! • Перш за все спеціалісти радять не боятися собак, адже вони відчувають адреналін. • Від собак не можна тікати, а також повертатись до них спиною. На шкільних подвір’ях, біля магазинів і під’їздів будинків можна спостерігати як дорослі (а особливо діти) годують та гладять с ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Додав: rosava_zosh | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)

Сучасне покоління людей нероздільно пов’язане з інформаційними технологіями, які впливають на всі сфери суспільного життя, на всіх і на кожного. Діти - не виняток, адже перебувають під впливом нескінченного потоку інформації, який лине з екранів телевізорів, комп'ютерів. Але обсяги цієї інформації у багато разів перевищують можливості дітей сприймати її. Статисти підрахували, що навіть 5-річні діти не відходять • • • л від телевізорів у середньому до п' яти годин на день. А що вже й казати про старших! У їх розпорядженні не тільки телевізор, а ще й комп'ютер. Він притягує як магніт й міцно утримує в своєму полоні. Діти з головою поринають в ігровий світ. А надмірне захоплення телевізором, інтернетом, комп' ютерними іграми веде до втрати відчуття реальності. Це впливає на сприйняття цінності життя, розмиває межу між життям і смертю. Захоплюючись комп'ютерними іграми з безкінечною стріляниною, дитина-гравець ототожнює себе з віртуальними героям ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: rosava_zosh | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)

 Сучасне покоління молоді захопила нова екстремальна гра під назвою «зникнення на 24 години» або «24 години челлендж» (з англійської мови challenge перекладається як виклик, випробування). Суть розваги полягає в тому, що підліток раптово зникає з дому, ховається вночі в публічних місцях, а тоді свої фото під час такої пригоди викладає у соціальних мережах. Таке, так би мовити, хобі виникло у США рік тому, коли четверо американських підлітків розмістили відео про своє нічне переховування у великому торгівельному центрі. Згодом ця гра поширилась, докотилась до Росії, Білорусі. В Україну новий небезпечний флеш-моб прийшов уже в модернізованому вигляді. За правилами гри підліток повинен один не просто сховатись, а зовсім пропасти на 24 години. Та ще й так, щоб ніхто навіть не міг знайти його упродовж доби. А вибір місця для гри в екстремальні хованки досить широкий: кінотеатри, школи, зоопарки, торгівельні центри, театри тощо. Якщо звернутись до соцмереж, то ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: rosava_zosh | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)