Головна » 2016 » Червень » 21 » Обережно - вода!
20:40
Обережно - вода!

У дні спеки, які зараз спостерігаються на території нашої держави більшість людей рятуються від палючого сонця на берегах водойм, також до активного відпочинку на природі спонукає велика кількість святкових вихідних днів. Нажаль, відпочивальники нерідко забувають про правила безпечної поведінки на воді, а ціною такої необачності може стати їхнє життя. Тільки протягом одного дня, 20 червня, на водоймах Київської області загинуло 4 чоловіки. Трагедія сталася у Яготинському, Переяслав-Хмельницькому, Іванківському районах та у місті Бровари. Серед загиблих є і дитина 2002 року народження. У зв’язку з цим, рятувальники вкотре звертаються до населення бути обережним перебуваючи поблизу водойм і нагадують, що основна причина утоплення – необережне поводження на воді: пустощі та хуліганство, недотримання правил безпеки. Що стосується дитячих жертв, то їх спричиняє батьківський недогляд. Досить лише на хвилину втратити пильність – і рятувати малюка пізно. Найбільш небезпечний ворог відпочиваючих - алкоголь, бо під його дією людина втрачає самоконтроль.

Ще одна з причин загибелі людей на воді – відпочинок в місцях, не призначених для купання. Там, де не обладнані рятувальні пости, на дні водойми можуть на вас "чатувати” небезпечні "сюрпризи”.

Люди похилого віку повинні особливо уважно ставитися до свого здоров’я, бо ніхто не застрахований від серцевого нападу чи підвищення тиску під час перебування на сонці. Після перебування на сонці не варто різко заходити у воду, так як різкий перепад температур може спричинити зупинку дихання та серцевої діяльності і, як наслідок, утоплення. Тим, хто втрапив у неприємність посеред водоймища, варто нагадати таке: не панікуйте, спробуйте розслабитися і дістатися до найближчого плавзасобу чи берега. Саме панічний страх призводить до загибелі. Ті, хто побачив потопаючого, повинні негайно подати йому рятувальне коло, надувний матрац або будь-який засіб, що допоможе втриматися йому на воді. Потерпілого необхідно дістати на мілке місце, уникаючи рухів шиї та тулуба. Не витягуйте потерпілого з води без сторонньої допомоги, старанно утримуйте його у воді на спині, підтримуйте його шию та голову на одному рівні зі спиною. Підпливати до потерпілого необхідно ззаду, після чого перевернути його на спину таким чином, щоб обличчя знаходилось на поверхні води.

Також зверніть увагу! З початку року на водних об’єктах Київщини загинули 23 особи. Основна причина нещасних випадків – недотримання правил безпечної поведінки на воді та нетверезий стан відпочивальників.

Пам'ятайте, що вода приховує у собі небезпеку. Зробіть усе можливе для того, щоб не допустити трагедії! Ваше життя у ваших руках!

 

Переглядів: 380 | Додав: rosava_zosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar