Головна » 2018 » Серпень » 6 » Увага! МНС попереджує!
17:22
Увага! МНС попереджує!

Повідомлення про хибний виклик, ви не тільки порушуєте закон, але й можливо, ризикуєте життям інших людей.

Іноді, поспішаючи на вигадане чиєсь хворобливою уявою «пожежа», «замінування», чи ще будь – яку іншу надзвичайну подію, рятувальники не в змозі надати оперативну допомогу тим, хто потребує її негайно. Адже під час слідування рятувальних відділень у хибному напрямку, паралельно може надійти інформація про дійсно реальну біду. У такому разі пере направлення підрозділів з одного виклику на інший призводить до втрати дорогоцінних хвилин, які вкрай необхідні постраждалим.

При цьому в ході перевірок дуже часто виявляється, що «від нічого робити» дзвонять діти або підлітки з мобільних телефонів і повідомляють неправдиву інформацію, спостерігаючи після цього за швидкістю реагування на неї відповідних служб.

Не гребують бавитися в такі ігри і дорослі громадяни. Переважно телефонуючи напідпитку чи у стані ейфорії. Громадяни повинні знати самі та пояснювати своїм дітям, що за такі жарти передбачається відповідальність згідно чинного законодавства. Кримінальна відповідальність за такого роду злочини настає з 16 років. Відтак, за хибне повідомлення неповнолітніх школярів нестимуть відповідальність їх батьки, яким доведеться відшкодовувати завдані збитки.

У зв’язку з цим працівники Богуславського РС ГУ ДСНС України у Київській області звертають увагу жителів Богуславського району на відповідальність за неправдиві виклики не лише пожежно-рятувальної служби, а також поліції, швидкої медичної допомоги та інших аварійних служб.

 

 

 

 

Начальник 3-ДПРЗ м. Богуслав майор служби ЦЗ Свистун М.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 402 | Додав: rosava_zosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar